3 februari 2009


Jag tittar på Tv, inte så roligt program, men snart börjar House, det är bättre en det jag ser nu, något sportigt.

Idag hade vi första nationella proven i nian. Det var i svenska.
I helgen var jag på båtförarebeviskurs med Malin i Åkerberga. Det var faktiskt ganska roligt, man satt ju och lärde sig saker som man är intresserad av. Det var bara jag, Malin och tre gubbar där, och så han som höll i kursen.


Lördagen den 14 så ska vi ha prov på det vi lärt oss, Alla hjärtans dag :/ lite dumt.


Ja, men nu så kan jag en hel del om longituder, latituder, kompasser, bojar, fyrar, prickar, väjningsreglar, torrkörning av dieselmotorer och en hel del annat.


Resten av tiden under helgen var jag men MalinRobinSparrisMarcus, och hur söt får man va i turkos ögonskugga och tight tröja? Tyvär inga bilder på den nu, behöver ett OK från dem.


Under kvällarna har vi tittat på den underbara julkalendern Diselråttor och Sjömansmöss.
På Bilderna finns den snälla och söta sjömansmusen Smultron-Agnes som blir räddad från att drunkna av Trassel med trunken (brevid i samma bild).
Dieselråttan med glasögon är Luckyklosette, en elak men olycklig finsk råtta. Hon vill inte att båten ska fortsätta till kalla norden, hon vill att båten de lever på ska vända tillbaka till värmen i Amerika. Hon tar hjälp av de två människobarn för att lära sig läsa instruktionsboken där det står hur man får stopp på maskinen. Nu så ska man ju inte ha fördomar och sånt men Lucky är dryg, elak, egoistiskt och dumt dumdristig på ett charmigt sätt, ja finsk, ni som förstår ni förstår vad jag menar. :P
Den är julkalendern kanske inte är den juligaste, men utan tvekan den som har den där mysiga charmen som många julkalendrar inte når, tex Skägget i brevlådan och Höjdarna.
Imorgon har jag studien dag, ritardag, målardag, konstnärsdag, pluggar dag, osv :/.
Vi ses (skrivs) hare!

1 kommentar: